Asbestsanering

Asbestverbod 2024

Asbest is al jaren verboden. Voor asbest dat in contact staat met de buitenlucht, veelal gaat het dan over daken met golfplaten, geldt het Asbestverbod 2024. Particulieren en eigenaren van bedrijfspanden met asbestdaken (en gevels) hebben tot 2024 om dit asbest te laten verwijderen. Na die datum bent u in overtreding als u nog dergelijk asbest heeft. Hoe gemeenten te zijner tijd dit asbestverbod willen gaan handhaven is overigens nog onduidelijk. Uiteraard moet middels een asbestinventarisatie eerst vastgesteld worden of er ook asbest in uw pand zit. HERMES isolatiesysteembouw B.V. kan daarna uw asbest volledig en conform SC-530 voor u verwijderen.

Totaalpakket asbestsanering

  • Maken asbest-inventarisatierapport
  • Begeleiding subsidie-aanvraag
  • Maken VGM-plan en regelen van omgevingsmelding bij de plaatselijke gemeente
  • Meldingen bij diverse instanties (AI & CI) en plaatselijke gemeente
  • Verwijderen van de asbesthoudende golfplaten, nokken en windveren
  • Opruimen en afvoeren vrijgekomen asbesthoudende materialen
  • Leveren en monteren dakpanelen, nokken en windveren

HERMES isolatiesysteembouw B.V. voert samen met haar partners (asbestsaneerders en montagebedrijven) asbestdakrenovaties en asbestgevelrenovaties uit bij bedrijfshallen, stallen, loodsen, schuren, scholen en/of woningen. Soms grote saneringen van enkele duizenden vierkante meters, maar regelmatig ook kleine daken van bijvoorbeeld schuurtjes, garages of tuinhuisjes. U kunt dus voor grote én kleine asbestsaneringen bij HERMES isolatiesysteembouw B.V. terecht. In de meeste gevallen wordt na het saneren van het asbest ook weer een nieuw dak gemonteerd. En indien nodig wordt ook de kapconstructie voor u vernieuwd, uitgevlakt of aangepast.

Naast asbestsanering en asbestrenovatie kunnen wij u ook van dienst zijn bij het adviseren omtrent asbest of bij het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie.

Voor het verwijderen van het asbest dak kunt u subsidie aanvragen tot € 4,50 /m2 per verwijderd asbest dak. Klik hieronder voor de website van de RVO voor meer informatie over de subsidieregelingen

Dakpanelen

Penta dakpaneel

Een zelfdragend dubbel stalen dakpaneel geschikt voor hellende daken, geïsoleerd met polyurethaan schuim (PUR) of polyisocyanuraat (PIR), met een messing- en groef verbinding. Het paneel bestaat uit 5 ribben die een goede statische sterkte heeft. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes PIR/PUR isolatiekern.

Bekijk hier de technische specificaties.

Mono 28

Een enkelvoudig stalen dakpaneel met profiel van 9 golven bekleed met 1 cm polyurethaan (pur), met transparante folie afgewerkt.  De dakplaten zijn een alternatief voor het vervangen van asbest platen (sanering moet vóór 2024 gerealiseerd zijn) en voor dakplaten waarbij de waterdichtheid verzekerd moet zijn maar de isolatie waarde gering kan zijn. De isolatie voorkomt condensvorming aan de onderzijde van het dak. Bij enkelvoudige stalen dakplaat zonder isolatie  is dit een probleem!

Bekijk hier de technische specificaties.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in onze isolatiepanelen en wilt u meer informatie of prijzen neem dan contact met ons op.
Onze verkoopafdeling neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Share This