Kwaliteitsbeheersing

Productieproces

Het productieproces van de sandwichpanelen van Hermes wordt semi automatisch uitgevoerd. Onze productielijn wordt bestuurd door een drietal ervaren operators, die verantwoordelijk zijn voor het productieklaar zetten van de machine, het programmeren van de juiste variabelen voor de run, de invoer van de juiste grondstoffen, het begeleiden en controleren van het assemblageproces en het bundelen en verpakken van de geproduceerde sandwichpanelen t.b.v. de expeditie.

In de dagelijkse shift wordt meestal één type paneel geproduceerd. Dit kan een EPS- of MW paneel zijn met een bepaalde profilering, coating en kleur, zowel voor de binnenzijde als de buitenzijde. De staaldikte is aan beide zijden 0,55 mm. Wij verwerken staal met de (standaard) coatings Polyester(POL), Levensmiddelenfolie (LMF) en Plastisol (PLS) en in de (standaard) kleuren RAL 9002, 9003, 9010, 9016, 6003, 6007, 7016 en 7038. Andere coatings en kleuren op aanvraag. Alle combinaties op de binnen- en buitenzijde zijn mogelijk.

Wij produceren EPS sandwichpanelen met een dikte van 40, 50, 60, 80, 100, 125, 150, 175, 200, 225 en 250 mm.
Wij produceren MW sandwichpanelen met een dikte van  50, 60, 80, 100 125 en 150 mm

Aan het begin van elke run worden 2 lengtes van 1 meter lengte afgezaagd en terzijde gelegd. De aansluiting (messing – groef verbinding) tussen deze panelen wordt direct visueel gecontroleerd. Is de aansluiting niet perfect, dan wordt het productieproces onderbroken. Bij akkoord bevinding worden de 2 testpanelen naar het testlaboratorium gebracht.

Kwaliteit testen

Alle typen sandwichpanelen die Hermes kan produceren zijn in 2017 (opnieuw) getest volgens de richtlijnen NEN EN 14509 2013. De resultaten / prestaties van deze panelen zijn vastgelegd in een zogenaamd Document of Performance (DoP), oftewel in een Prestatieverklaring. Dit document wordt op verzoek verstrekt aan onze klanten en is een onderdeel van het CE markeringstraject.

De behaalde prestaties van onze panelen zijn vastgelegd in de database van de testsoftware (THSSD-2017). Volgens een vastgesteld protocol worden de uit de productierun gezaagde testpanelen getest op de trek-, druk- en buigbank. De resultaten worden ingevoerd in de testsoftware en getoetst aan de te behalen CE normering. Indien de score buiten de marges van de CE markering valt, wordt het productieproces stop gezet. De testrapporten worden digitaal gearchiveerd.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in onze isolatiepanelen en wilt u meer informatie of prijzen neem dan contact met ons op.
Onze verkoopafdeling neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Share This